Reference

Mineralna steklena volna URSA in ekstrudirani polistiren (XPS) sta bila vgrajena v številne stanovanjske in poslovne stavbe, tako nove kot prenovljene. Slednje reference odražajo naše zmožnosti, s katerimi pripomoremo k visoki kakovosti na področju gradenj.

Izberite reference

Pokaži vse
Izberite vrsto zgradbe

Izberite vrsto projekta

Izberite aplikacijo

Država

Leta 1873 zgrajen hotel Kempinski na Dunaju je bil obnovljen leta 2012 in URSA je kot rešitev notranjih zidov dobavila URSA GLASSWOOL izolacijo.

Renesančni hotel Fira v Barceloni, prej imenovan Hotel Catalonia Plaza Europa, je v stolpnici v občini L'Hospitalet de Llobregat v Kataloniji v Španiji.

Pri izolaciji podstrešja zgodovinskega posestva v kraju Schkeuditz v Nemčiji so arhitekti in obrtniki uporabili URSA CLICK 035 debeline 60 mm.

Vpadljiva stavba je nov sedež Microsofta v Nemčiji. Objekt, ki stoji ob rečnem pristanišču Cologne, z ambiciozno arhitekturo privlači poglede. 

V kraju Roth v Nemčiji je URSA za izolacijo zunanjih zidov dobavila PureOne 180mm izolacijo. S PureOne so arhitekti izbrali proizvod dobre kakovosti tako pri toplotni kot zvočni izolaciji.

Z velikim poudarkom na energetsko učinkovitost in izrabo virov je podjetje Ida AG v mestu Fürth izgradila novo upravno zgradbo. Ovoj zgradbe je bil po standardih za pasivno hišo zasnovan iz lesa.

Večnadstropna večstanovanjska stavba je bila zgrajena leta 1905 in modernizirana leta 2010. Celotna stavba in fasada sta spomeniško zaščitena.

Dve novi hali za stroje in snežne pluge sta bili zgrajeni na letališču Leipzig/Halle za potrebe čiščenja snega in odstranjevanja ledu v zimskem času. 

V okrožju Leipziga "Musikerviertel" je nekoč živela znana založniška družina  Reclam. Danes nova večstanovanjska hiša navdušuje v zgodovinski četrti.

Pri tej referenci je bila potrebna visoka izolativnost rezervoarjev za povečanje predelave odpadkov.

V tej trajnostni in inovativni 8-nadstropni zgradbi je bil za izolacijo zunanjih in notranjih zidov uporabljena izolacija 320mm PO SF 32.

Srebrna in rdeča fasada objekta poljskega narodnega stadiona spominja na plapolanje bele in rdeče zastave, prav tako sedeži v notranjosti. Pobarvana fasada iz jeklene mreže, uvožena iz Španije, obdaja notranji del objekta nad nivojem terena, ki je izdelan iz stekla in aluminija.

PIXEL Business Park bo obsegal pet objektov. Konstrukcija prvega objekta je bila končana leta 2012.

Investicija se nahaja nasproti enih največjih in najlepših gozdov v bližini Michałowice v mestu Zalesie.

Hotel Myriad by SANA je bil prvotno grajen kot simbol razstave EXPO 1998 v Lizboni, zatem je bila namembnost spremenjena iz stolpnice v hotel.

Za akustično izolacijo 14.000 kvadratnih metrov  te impresivne zgradbe v Moskvi je URSA zagotovila PureOne, belo visokozmogljivo in ognjevarno mineralno volno, ki v stavbah, v katerih je vgrajena, znatno izboljša kakovost zraka.

Prvi multifunkcionalen kompleks prestolnice Južnega zveznega okrožja Rostov na Donu.

Prvo rusko in največje evropsko pokrito smučišče. Skupna površina pokritega smučišča znaša 24. 000 kvadratnih metrov.

Če pogledate fotografijo, se vam  zazdi, da se sprehajate po Barceloni, čeprav stojite pred hotelom Barcelona v mestu Uljanovsk.

Kongresni in wellnes hotel Tenis je sodoben kompleks, ki nudi številne možnostmi za šport in wellness. 

One Fashion Outlet v Voderadyju je odprl svoja vrata pomladi 2013.

Hotel Sliezsky Dom je najvišji hotel na Slovaškem in zaradi termičnih zahtev potrebuje dobro izolacijo.

Popolna obnova zunanjih zidov, strehe, oken, vrat, tlakov in delno sistema ogrevanja. URSA je za zunanje zidove prispevala izolacijska materiala URSA SF 35 ter SF 38, ki so izvedeni kot inovativna lesena fasada.

Popolna obnova zunanjih zidov, strehe, oken, vrat, tlakov in delno sistema ogrevanja. URSA je prispevala izolacijski material URSA FDP 2 za izolacijo prezračevane fasade.

Centro Polivalente de Barcelo v Madridu je poslovni center, ki vključuje tudi knjižnico.

To bivalno hišo v Barceloni je zasnoval slavni španski arhitekt Joaquin Torres. Za potrebe termične in zvočne izolacije zračene fasade in stropov je URSA dobavila URSA TERRA Vento Plus izolacijo.

Centro GENyO je bil zgrajen leta 2008 in vrednost projekta je znašala več kot  15.000.000 EUR.

Stadion San Mamés je stadion nogometnega kluba Athletic Bilbao.

Družinska hiša na Češkem z leseno konstrukcijo je za izvrstno toplotno udobje izolirana z URSA PureOne. 

CEITEC - srednjeevropski inštutit za tehnologije je znanstveno središče za področje bioloških ved. 

Skupina hotelov Ibis, ki ima svojo verigo po vsem svetu in ki je v lasti Accorhotels, se je odločila za izvdbo izolacije notranjih sten novega hotela v Olomoucu z rešitvami, ki jih ponuja URSA Insulation.

Na Tehniški univerzi v Liberecu se izobražuje več kot 9000 študentov – v novem gradbenem kompleksu je URSA zagotovila izdelek TWP 1 za notranjo izolacijo sten.

Impresivna večstanovanjska hiša v češkem glavnem mestu Praga dosega visoko akustično udobje z notranjo izolacijo sten z rešitvami, ki jih ponuna URSA.

Projekt imenovan Laurus Offices po načrtih zajema 3 zgradbe, od katerih ima vsaka 7+2 nadstropji, vključno s podzemno garažo z več kot 240 parkirnimi mesti, obdajajo pa ga parkirne površine na prostem.

URSA je bila izbrana, da poišče rešitev zamenjave “Insul Quilt” izolacijskega materiala - ki je v Ameriki izredno priljubljen za filmske studie in ki so mu ameriški investitorji dali prednost  za zvočno izolacijo notranjih zidov velikih dvoran in je vgrajen pod trapezastimi ploščami pod stropom.