Naše podjetje ponuja celovite rešitve za vse aplikacije (npr. streha, stena, tla) - z izdelki iz mineralne steklene volne, ekstrudiranega polistirena in folij. Naše podjetje ponuja celovite rešitve za vse aplikacije (npr. streha, stena, tla).

Dobro nam je poznan fizikalni pojav, da se topel zrak vedno dviguje. Zaradi navedenega je najpomembneje, da streho toplotno zaščitimo ter preprečimo uhajanje toplega zraka. Najprimernejša je uporaba mineralna steklena volna, saj s svojimi odličnimi lastnostmi omogoča paroprepustnost in lahkost konstrukcije.

Več

Različne konstrukcijske sestave ravne strehe nas pogosto vodijo, da uporabimo ekstrudiran polistiren (XPS). Dobre mehanske in fizikalne lastnosti toplotno izolacijskega materiala omogočajo široko uporabo v številnih konstrukcijskih sestavih.

Več

Najpogostejši način za zmanjašnje toplotnih izgub pri stropnih komnstrukcijah je, da vgradimo toplotno izolacijo na spuščeni strop ali pritrdimo na ploščo kletne etaže.

Več

Predelne stene izdelane iz mavčno kartonskih plošč,  z dodano zvočna in toplotna izolacija med ploščami nam omogoča, da na enostaven in hiter način pregradimo prostore. Zvočna in toplotna izolacija zagotavlja, da imamo v obeh prostorih ustrezno zvočno in toplotno zaščito, ki zagotavlja visoko bivalno ugodje uporabniku.  

Več

Prezračevane fasade se vse pogosteje videvajo tudi na individualnih objektih. Toplotna izolacija iz mineralne steklene volne je zaradi svojih lastnosti in enostavnosti vgradnje izredno primeren material za toplotno zaščito fasade vseh objektov.

Več

Za izolacijo podov lahko uporabljamo izdelke iz mineralne steklene volne, kot tudi ekstrudiranega polistirena.

Več

V delu podzidka oziroma cokla je potrebna dobra toplotna zaščita, ki preprečuje prehod hladnega zraka (toplotni most) in s tem pojava vlage v objektu. Konstrukcijska sestava podzidka mora tako ščititi zunanji zid pred prodorom kapilarne vode kakor tudi hladnega zraka, zato je pomembno, da izberemu ustrezno toplotno izolacijo URSA XPS.

Več

Prezračevalne kanale zasčitimo s toplotno izolacijo iz mnieralne steklene volne, na kateri je dodan kaširni sloj iz aluminijaste folije. S tem preprečujemo nastanek kondenzacije na površinji prezračevalnega kanala.

Več

Za konstrukcije v zemlji je pomembno, da so odporne na zamrzovanje/odtajanje, da se ne navzemajo vode ter da imajo visoko tlačno trdnost.

Več

V primeru nebivalnega podstrešja pod neizolirano streho (t.i. hladno postrešje), moramo izolirati strop proti neogrevanemu podstrešju.

Več

Najpogosteje izvedena streha na Primorskem oz.na močno vetrovnih območjih je betonska plošča v naklonu, na katero je položena strešna kritina (npr.korec). Zaradi vedno večjih zahtev po toplotni izolaciji obejktov je potrebno tudi takšne strehe toplotno dobro izolirati, predvsem v izogib poletnemu pregrevanju.

Več