URSA LIGNIN tehnologija

URSA kot prva na tržišču v proizvodnji mineralne steklene volne predstavlja materiale proizvedene z LIGNIN tehnologijo.

Trajnostna LIGNIN tehnologija predstavlja novo okolju prijazno kakovost materiala.

URSA goes green je že vrsto let naše vodilo in predstavlja predanost večji okoljski ozaveščenosti, ki jo uresničujemo v praksi v celotnem procesu proizvodnih dejavnosti.

Proizvodnja izdelkov z uporabo LIGNIN tehnologije, tako za nas pomeni pričetek popolnoma nove dobe, s katero stopamo še korak bližje trajnostnemu razvoju izolacijskega materiala v gradbeništvu.

Najbolj trajnostna mineralna volna proizvedena do sedaj?

Kaj je LIGNIN?

Lignin je naravni polimer in obnovljiva surovina, ki jo najdemo v lesu in drugih rastlinah. Les je sestavljen celuloze, hemi-celuloze ter lignina, ki je drugi največji polimer, takoj za celulozo.

Je stranski proizvod pri proizvodnji papirja in celuloze ter se pretvarja v smole na osnovi lignina. Na voljo je v velikih količinah brez dodatne razgradnje.

Zakaj LIGNIN v mineralni stekleni volni?

Mineralna steklena volna je primerljiva s sladkorno peno. Odpadno steklo se stopi in sprede v tanke niti. Razlika je le v tem, da se sama po sebi ne zlepi; potrebno je vzivo, ki stabilizira steklo.

 

Služi kot lepilo, ki drži celulozna vlakna skupaj in med drugim zagotavlja trdnost in stabilnost lesa. Odporen je tudi proti UV-žarkom, vlagi, bakterijam ter glivicam.

LIGNIN je zmagovalec vsake primerjave.

Materiali proizvedeni z lignin tehnologijo, prispevajo k zmanjšanju okoljskega odtisa in trajnostnemu razvoju, so obstojni in stabilni ter izpolnjujejo trajnostne cilje in ščitijo planet. Poleg tega, da prispevajo k varovanju svetovnega podnebja, prav tako blagodejno vplivajo na zdravje prebivalstva.

 

S ponosom predstavljamo LIGNIN tehnologijo v 2 premium izdelkih URSA SF 32 in URSA SF 34

Dolgotrajne raziskave so omogočile nadomestitev obstoječih fosilnih goriv v proizvodnji mineralne volne v dveh premium izdelkih URSA SF 32 in URSA SF 34.

Novi skupini premium izdelkov, poizvedenih z lignin tehnologijo, predstavljata pričetek nove dobe k trajnostnemu izolacijskemu materialu v gradbeništvu.

Lignin je najboljša okolju prijazna alternativa ter obnovljiva surovina, katere uporabo bomo v prihodnosti nenehno nadgrajevali ter razširili na širši portfelj izdelkov.

Odlične lastnosti URSA SF 32 in URSA SF 34

Odlične lastnosti trajnostnih izdelkov proizvedenih z LIGNIN tehnologijo:

  • odlične mehanske lastnosti,
  • manj proizvedenih CO2 emisij,
  • okolju prijazna tehnologija,
  • dodaten prispevek k zmanjšanju okoljskega odtisa,
  • naravna barva izdelka, prijetna na dotik,
  • vonj izdelka po lesu,
  • popolno razmerje neizčrpnih naravnih virov,
  • izboljšana kakovost bivanja  in
  • kakovosten zrak v bivalnih prostorih.

Zaradi kakovostne izvedbe so izdelki prejeli mednarodne certifikate: Modri angel, EUCEB, RAL in EPD. 

 

LIGNIN vezivo podjetja UPM Biochemicals

Bioveziva na osnovi kraft-lignina, ki je odpadni proizvod predelave lesa, pomagajo pri prehodu fosilnih surovin, k trajnejši prihodnosti z nevtralnimi emisijami CO2.

Podjetje UPM je prisotno v večjih segmentih industrije, od naprimer končne uporabe obnovljivih glikolov, ki vključujejo tekstil, plastenke PET, embalažo, hladilna sredstva, kompozite, farmacevtske izdelke, kozmetiko in detergente.

https://www.upm.com

Obnovljiva funkcionalna polnila (Renewable Functional Fillers - RFF) na osnovi lignina so trajnostna alternativa oborjenemu silicijevemu dioksidu v širokem spektru gumarskih in plastičnih aplikacij.

 

UPM Biochemicals ponuja inovativna, trajnostna in konkurenčna bioveziva na osnovi lesa, ki nadomeščajo fosilne surovine in izboljšujejo okoljsko učinkovitost v različnih aplikacijah. UPM gradi industrijsko biorafinerijo v Leuni Nemčija, ki bo trdni les predelala v biokemikalije naslednje generacije (tekoča sintetična goriva).

Izvedite več o naših trajnostnih izdelkih proizvedenih z Lignin tehnologijo in spoznajte razloge za najbolj trajnostno mineralno stekleno volno do sedaj.

 

URSA SF 32

 

URSA SF 34

 

Dokumentacija

(PDF / 0,79 Mb)