URSA TECTONIC

FP Basic

Nova generacija trdne mineralne volne nudi najboljše razmerje med toplotno in zvočno izolativnostjo, mehanskimi lastnostmi in požarno varnostjo.

ursa-fpbasic-1671004073.png

Nova patentirana tehnologija izdelave

Prvi v družini URSA TECTONIC se predstavlja material URSA FP Basic. Gre za novo generacijo mineralne volne, namenjene sistemu kontaktnih fasad proizvedenih z novo TECTONIC tehnologijo.

Izolacijska fasadna plošča nove generacije URSA FP Basic je novost z najboljšimi izolativnimi in mehanskimi lastnostmi. Na ovoj stavbe prinaša rešitve, ki so se doslej uporabljale predvsem za izolacijo ravnih streh — pri izdelavi izolacijskih plošč smo uporabili mineralno volno, ki smo ji spremenili orientacijo vlaken s patentirano distribucijo vlaken. Zato lahko z gotovostjo trdimo, da se z novo produktno družino URSA TECTONIC začenja nova doba razvoja rešitev na področju izolacije, kjer so zahtevane visoke mehanske lastnosti.

Postopek izdelave izolacijskih plošč iz mineralne volne vključuje novo patentirano TECTONIC tehnologijo, ki omogoča izboljšano razplastno in tlačno trdnost ter najboljše razmerje med toplotno in zvočno izolativnostjo, zgradba samih fasadnih plošč pa spominja na kompaktne tektonske plošče.

Prvi produkt v novi družini - URSA FP Basic odpira številna nova področja uporabe in je primerna za že omenjene zunanje kontaktne fasade, izjemno uporabno vrednost pa ima tudi za prezračevane fasade, izolacijo stropov v garažah in delavnicah, kontaktne fasade v notranjih prostorih, plavajoče pode, izolacijo ravnih streh in pohodno izolacijo v podstrešnih prostorih.

 

Številne prednosti URSA FP Basic

  • Fasadne plošče URSA FP Basic nudijo idealno razmerje med toplotno in zvočno izolativnostjo.

  • Optimalne mere in lahkost plošče omogočaj hitro in enostavno vgradnjo, ker se plošča z lahkoto razreže, pa se tudi enostavno prilagaja površinam in oblikam sten vaše zgradbe.

  • Fasadno izolacijo URSA TECTONIC odlikuje izvrstna (premium) absorbcija zvoka.

  • Poleg premium toplotne in zvočne izolativnosti je fasadna izolacija odporna tudi na ogenj in udarce. Mineralna volna, ki je negorljiva, vam zagotavlja, da boste v svojem domu varnejši.

  • Zaradi dobre paroprepustnosti bo vaša hiša zares zadihala. In vi z njo. V svojem domu si želite udobje in prijetno počutje —  k temu sodita primerna temperatura in vlažnost zraka.

  • Iniciativa URSA goes green skuša z ozaveščanjem glede izbora boljših in trajnostnih izolacijskih materialov pomembno prispevati k uresničevanju zaveze o zmanjšanju izpustov CO2. To poslanstvo nadaljujejo fasadne plošče Ursa Tectonic FP Basic, izdelek prihodnosti, ki dviga standarde na področju izolacije fasade.

 

Kamena doba je mimo

Posvetujte se z našimi strokovnjaki

Za več informacij o fasadnih ploščah nove generacije nas pokličite na 07 3918 335 ali nam pišite na uros.gruden@ursa.com.

Tehnične informacije

 

 

Tehnični podatki

Vrednost

Standard

Toplotna prevodnost λD

0,035 W/mK

EN 13162

Razred požarnih lastnosti

A1

EN 13501-1

Linearni upor zračnemu toku

> 20 kPa s/m²

 

Tlačna trdnost

Cs(10) ≥15 kPa

SIST EN 826

Natezna trdnost

Tr ≥ 7,5 kPa

SIST EN 1607

Dimenzijska stabilnost

70,|90

SIST EN 1604

Tolerančni razred

T5

SIST EN 823

Parapropustnost

MU1

SIST EN 12086

Kratkotrajna absorbcija vode

WS

SIST EN 12087

Dolgoročna absorbcija vode

WL(P)

SIST EN 12087

 

 

Debelina [mm]

80

100

120

140

Širina [mm]

600

600

600

600

Dolžina [mm]

1200

1200

1200

1200

Toplotna upornost RD (m2K/W)

2,25

2,85

3,40

4,00

Prikaz vgradnje materiala URSA FP Basic - Novogradnja

Prikaz vgradnje materiala URSA FP Basic - Prenova objekta