URSA

Naši izolativni izdelki nudijo energetsko učinkovitost v stavbah in izboljšujejo kakovost življenja ljudi. Visoko kakovostni izolacijski izdelki iz mineralne steklene volne za toplotno, zvočno in požarno varnost ter ekstrudiranega polistirena za toplotno zaščito.

URSA Slovenija

URSA, proizvodnja izolacije iz mineralne steklene volne je nastala na prostorih nekdanje tovarne ravnega stekla INIS Novo mesto v Bršljinu. Zemljišče in stavbe je kupila tovarna zdravil Krka, ki je v naložbi videla predvsem novo lokacijo za širitev svojih dejavnosti. Leta 1979 sta Krka in švedski Junkers podpisali pogodbo za nakup »know-how-a« za tehnologijo za proizvodnjo steklenih vlaken za toplotno in zvočno izolacijo v gradbeništvu.

Operativna enota Adria ima trenutno zaposlenih 148 ljudi, od tega 118 v Sloveniji, 8 v Avstriji, 8 na Madžarskem, 2 na Hrvaškem, 3 v Srbiji, 2 v Bolgariji ter 7 v Romuniji.

Sedež podjetja Ursa Slovenija, d.o.o je v Novem mestu.

URSA International

Z dvanajstimi tovarnami in več kot 1800 zaposlenimi, družba URSA na mednarodnem tržišču ustvarja več kot 500 milijonov EUR prihodkov od prodaje. URSA ima 13 proizvodnih obratov v 8 državah ter je prisotna v več kot 40 državah. Približna proizvodna zmogljivost mineralne steklene volne je 340.000 ton, XPS-a pa 16 milijonov m3. Ursa se uvršča se med vodilne proizvajalce izolacijskega materiala za gradbeništvo v Evropi.

 Zemljevid_SI

O skupini Xella

Skupina Xella je vodilni mednarodno dejavni ponudnik rešitev s področja gradbenih materialov in z njimi povezanih industrij. Skupina ima sedež v mestu Duisburg v Nemčiji, razpolaga pa s 97 tovarnami v 20 državah in prodajnimi organizacijami v več kot 30 državah. Na številnih trgih se skupina Xella ponaša z vodilnim položajem v panogi.

Uspeh skupine Xella temelji na močnih blagovnih znamkah v najvišjem kakovostnem segmentu, vrhunskem portfelju storitev, trdnem poslovnem modelu in sistematično razširjenemu vodenju stroškov.

S svojimi blagovnimi znamkami Ytong, Hebel in Silka je skupina Xella eden od največjih svetovnih proizvajalcev avtoklaviranega celičnega betona in plošč iz kalcijevega silikata. Pod blagovno znamko Multipor tržijo nevnetljive mineralne izolacijske plošče. Blagovni znamki Fermacell in Fermacell Aestuver predstavljata suhe stenske obloge in rešitve za zaščito pred požari.

Izdelki skupine Xella so trajnostni tako pri izdelavi kot pri uporabi. S tem pomembno prispevajo k izgradnji energetsko učinkovitih in visokokakovostnih stavb ter posledično k varstvu okolja in ohranjanju virov.

Zgodovina

V nadaljevanju si lahko ogledate potek razvoja našega podjetja skozi čas.

Korenine (1949 - 1970)

Prva širitev (1974 - 1987)

Prve pridobitve lastništva in mednarodna rast (1988 - 1995)

Novi proizvodi, konsolidacija po vsej Evropi (1996 - 1998)

50 let POLIGLAS-a in rast preko evropskih meja (1999 - 2001)

Kovanje nove družbe (2002 - 2004)

100 let podjetja Uralita. Kapacitet se še povečujejo (2005 - 2007)

Prodori novih proizvodov (2008 - 2011)

Pospeševanje rasti (2012 - 2015)

Podjetje URSA je postalo del skupine Xella (2017)

Misija & Vrednote

Misija

Pri Ursa si prizadevamo postati preferenčni partner pri varčevanju z energijo in zvočnega udobja v gradbeništvu za Glasswool ter XPS, k čemur nas ženejo poslovna odličnost, najbolj učinkovita dobavna veriga ter strast ekipe.

 

Vrednote

  • Koorporativni duh
  • Transparentnost
  • Odprtost do sprememb
  • Usmerjenost k dovršenosti
  • Doseganje izjemnih rezultatov
  • Spoštovanje in nenehna možnost razvijanja za ljudi
  • Družbena odgovornost in zaupanje