Program URSA Akustika

Program URSA Akustika 3.0

Računalniški program URSA Akustika 3.0 je programski paket za izračun zvočne izolacije gradbenih konstrukcij. Razvit je v skladu s standardom SISIT EN 12354 ter Pravilnikom o zaščiti pred hrupom v stavbah (Uradni list RS, št. 10/12). Izračun zajema tako izolacijo oboda objekta pred zunanjim hrupom, izolacijo pred hrupom, ki se širi po zraku - pregradne in medetažne konstrukcije, kakor tudi izolacijo pred udarnim zvokom medetažnih konstrukcij.

Zvočno-izolativne lastnosti konstrukcije so, odvisno od kategorije objekta in namena konstrukcije, ocenjene v skladu z zahtevami Pravilnika o zaščiti pred hrupom v stavbah (Uradni list RS, št. 10/12) ter Tehnične smernice TSG-1-005:2012 ZAŠČITA PRED HRUPOM V STAVBAH.

Program je namenjen arhitektom - projektantom, ki želijo oceniti raven zvočne izolacije različnih konstrukcij. Čeprav tako dobljeni rezultati ne morejo nadomestiti kompleksnega elaborata o zvočni zaščiti, ki je rezultat dela in izkušnje strokovnjaka za akustiko, se vsekakor lahko uporabljajo kot smernica pri projektiranju in pomoč pri izdelavi akustičnega elaborata in izkaza, ki sta zahtevana v sklopu sestavne projektne dokumentacije.

Program se lahko uporablja kot pomoč pri projektiranju in ni za komercialno uporabo. Lastnik programa URSA Slovenija, d.o.o. ne odgovarja za točnost posameznih izračunov.

Program URSA Akustika 3.0 je na voljo vsem uporabnikom na naši spletni strani, in ga lahko prenesejo tukaj.

Program URSA Akustika 3.0 je v obliki peizkusne verzije brez časovne omejitve ter opravilno popoln. V kolikor želite pravilen izračun in izpis ustreznih rezultatov, potrebuje vsak uporabnik aktivacijsko kodo, ki jo bo prejel po plačilu aktivacijske kode v vrednosti 432,00 € z upoštevanim DDV (zahtevek za nakup aktivacijske kode lahko oddate tukaj).

 Trenutna verzija programa je 3.0 Slednjega stalno dopolnjujemo, zato vam svetujemo, da ga posodobite z zadnjo verzijo.

 

Za dodatno pomoč in informacije se lahko obrnete na: 

URSA SLOVENIJA, d.o.o., Povhova ulica 2, 8000 Novo mesto
 e- mail: assistance.slovenija@ursa.com

 

Navodilo za zagon programa URSA Akustika 3.0

1. Na internetni strani kliknite na „Naloži program URSA Akustika 3.0“

2. Izpolnite obrazec s potrebnimi podatki (ne pozabite na „Spam zaščito“!)

3. Na vaš e-mail boste dobili link s katerega boste naložili program

4. Naložite program URSA Akustika 3.0 na vaš računalnik. Program je polno delujoč, kar vam omogoča spoznavanje s programom. V kolikor želite vpogled v pravile izračune in želite natisniti potreben elaborate in izkaz boste za to potrebovali aktivacijsko kodo.

 

 

 

5. V kolikor želite aktivirati program je postopek sledeč:

V programu URSA Akustika 3.0 kliknete na »Aktiviranje programa« in odprlo se vam bo pogovorno okno »Aktivacija« (slika zgoraj), kjer je pripravljena 12 mestna koda (Zahtevana koda za spletno stran) katero z gumbom »Kopiraj v odložišče« prenesete na spletni obrazec za nakup »Aktivacijske kode«.

6. Izpolnite zahtevek za »Aktivacijsko kodo« ter v polje »Zahtevana koda za spletno stran« vnesete 12 mestno kodo iz pogovornega okna »Aktivacija« v programu URSA Akustika 3.0

7. Na vaš e-mail boste prejeli ponudbo za plačilo aktivacijske kode

8. Po plačilu aktivacijske kode boste na vaš e-mail prejeli aktivacijsko kodo

9. V programu odprite gumb “POMOČ” in nato pritisnite na gumb “AKTIVACIJA” kjer vnesete posredovano kodo.

10. Program se bo avtomatsko aktiviral in vam omogočil prosto razpolaganje s programom.

 

Zahvaljujemo se vam za vaše zaupanje v naš program URSA Akustika 3.0 in se veselimo nadaljnega sodelovanja z vami.

URSA Slovenija, d.o.o.