URSA trajnost

Trajnostni razvoj

V podjetju URSA smo zavezani k stalnemu napredku na področju trajnostnega razvoja in v ta namen smo izdelali Okoljske deklaracije proizvodov (EPD), iz katerih je jasno razviden vpliv naših izdelkov na okolje. Na voljo sledeči dokumenti:

 

Brošura z naslovom »URSA in Okoljske deklaracije proizvodov (EPD)«

EPD za URSA GLASSWOOL (Tovarna URSA Slovenija)

EPD za URSA TERRA in URSA TECTONIC

EPD za XPS (avtor Exiba)

 

Dinamična kalkulacija povzročenih in preprečenih vplivov

Dinamična kalkulacija povzročenih in preprečenih vplivov (okoljski in energetski indikatorji) omogoča poljubno izbiro proizvoda URSA Glasswool, izbiro dveh različni aplikaciji, različnih življenjskih dob objekta in dveh različnih primarnih energentov. Kalkulacija je narejena za tipičen objekt na lokaciji Ljubljane.

Rezultat je razmerje med preprečenimi in povzročenimi vplivi, t.i. Ekološki indikator v odvisnosti od stopnje izoliranosti objekta (R-vrednosti sten oz. strehe). Na primer, če je energijski ekološki indikator 100, to pomeni, da enota toplotne izolacije (v tem primeru kvadratni meter izolacije z določenim toplotnim uporom) tekom življenjske dobe privarčuje 100-krat več energije, kot jo je bilo potrebne za njeno proizvodnjo, transport, vgradnjo, vzdrževanje In odstranitev z objekta po koncu življenjske dobe. Torej, večji ko je Ekološki indikator, bolj pozitivna je bilanca.

 

Združenja in partnerji


EURIMA je Evropsko združenje proizvajalcev izolacij in zastopa interese vseh večjih proizvajalcev iz mineralne volne po vsej Evropi.

Članice združenja EURIMA proizvajajo široko paleto izdelkov iz mineralne volne za toplotno in zvočno izolacijo in protipožarno zaščito v bivalnih in poslovnih stavbah in industrijskih objektih.