URSA je postala del skupine XELLA

07.08.2017

URSA bo nadaljevala uspešen potek rasti kot samostojna poslovna enota pod okriljem skupine Xella. Dopolnjevala bo obstoječi portfelj gradbenih proizvodov skupine Xella.

ursa-ursajepostaladelskupinexella-1503319392.jpg

Spoštovani,

obveščamo vas o spremembi naše lastniške strukture. Naš dosedanji lastnik KKR je objavil prodajo podjetja URSA Skupini Xella International GmbH, vodilni družbi na evropskemu trgu v industriji gradbenih materialov. Prodajo morajo odobriti še organi za nadzor konkurence in pričakuje se, da bo zaključena pred koncem leta 2017.

To za enkrat ne bo pomenilo sprememb obstoječega načina sodelovanja. Podjetje URSA bo postalo ločena in samostojna poslovna enota pod okriljem Skupine Xella. Naši poslovni procesi in sodelovanja s podjetjem URSA pa bodo ostali enaki.

Naš novi lastnik, Skupina Xella, razvija, proizvaja in trži gradbene materiale, stenske obloge, apnenec in apnenčaste izdelke. S svojimi blagovnimi znamkami Ytong, Hebel in Silka, je Skupina Xella eden od največjih svetovnih proizvajalcev avtoklaviranega celičnega betona in plošč iz kalcijevega silikata. Pod blagovno znamko Multipor tržijo nevnetljive mineralne izolacijske plošče. Blagovni znamki Fermacell in Fermacell Aestuver predstavljata suhe obloge in rešitve za zaščito pred požari, medtem ko je podjetje Fels eden od vodilnih proizvajalcev apnenca in apnenčastih izdelkov v Evropi.

V podjetju URSA se že veselimo, da bomo postali del Skupine Xella. Skupaj bomo lahko nadaljevali z uspešno rastjo in še naprej krepili svoj položaj vodilnega evropskega ponudnika izolacijskih materialov iz mineralne volne in ekstrudiranega polistirena (XPS). Dodatno znanje in izkušnje, ki jih bomo prejeli z združitvijo s Skupino Xella, bodo še dodatno pripomogle k inovacijam naših rešitev. Po uspešni združitvi bomo imeli priložnosti za razvoj novih izdelkov in sistemov, ki jih lahko ustvarimo z združevanjem izdelkov podjetja URSA in Skupine Xella.

S spoštovanjem,

URSA Slovenija