BOLJŠA GRADNJA S STEKLENO VOLNO

22.01.2020

Vsakdo, ki gradi hišo, se slej ko prej sooči z vprašanjem najboljše izolacije. Na voljo je več materialov, a za notranjost stavbe je po vseh kriterijih daleč najboljša steklena volna: postopek vgradnje in cena, izolacijske vrednosti in statika, viri in izpusti emisij.

 

 

ursa-boljsagradnjassteklenovolno-1579778633.jpg

GRADNJA S STEKLENO VOLNO JE:

 

- BOLJŠA ZAME,

 

- BOLJŠA ZA MOJO HIŠO,

 

- BOLJŠA ZA OKOLJE.

 

IZOLACIJA S STEKLENO VOLNO JE CENOVNO DOSTOPNA IN PREPROSTA ZA VGRADNJO


Najprej dobre novice: steklena volna je do 30 % cenovno ugodnejša od drugih izolacijskih materialov, kot na primer kamena volna ali polistirenske plošče (EPS, XPS) in ima enak izolacijski učinek – zaradi česar je gradnja hiše precej prijetnejša. Če upoštevate, da je potrebno v vašo hišo vnesti le tretjino teže in da je stekleno volno veliko lažje vgraditi v prostor, ki ga je potrebno izolirati, teče celoten projekt veliko bolj gladko. Glede na navedena dejstva ne le, da prihranite fizično energijo, prihranite celo več denarja in delo je opravljeno hitreje. Zato je steklena volna boljša zame.

  

IZOLACIJA S STEKLENO VOLNO NUDI NAJBOLJŠE VREDNOSTI Z OBČUTNO MANJŠO TEŽO


Skoraj neverjetno: navkljub  svoji manjši teži nudi steklena volna enake toplotne izolacijske vrednosti kot ostali materiali. Razlog za tako dobre lastnosti leži v tem, da je zrak ujet med steklena vlakna. Zaradi svoje goste, a ohlapne strukture z dolgimi vlakni, ni izmenjave zraka med zunanjostjo in notranjostjo. Takšna struktura vam statično ne obremenjuje konstrukcije hkrati pa vam omogoča bolj ekonomično oblikovanje. Enako velja tudi za zvočno izolacijske lastnosti, pri čemer je struktura steklene volne boljša od ostalih materialov. Poleg tega izolacijski sloj ne razpade, zato absorbira manj vlage kot kamena volna. Z razrezom materiala v rolah imamo manj odpadkov odlično protipožarno zaščito. Zato je steklena volna bolša za mojo hišo.

 

IZOLACIJA S STEKLENO VOLNO  IMA MANJŠI VPLIV NA OKOLJE


Za boljšo vest: že v procesu izdelave steklene volne prihaja do veliko manjšega onesnaževanja okolja kot v primeru ostalih izolacijskih materialov. Vzrok za to je v njeni glavni sestavini - odpadno steklo. Talino stekla se spusti na vrteče rotorje ter tako izdela steklena vlakna. Zaradi nižjega tališča je za taljenje potrebno manj energije kot na primer za bazaltne kamenine. Poleg tega ta postopek ne potrebuje surove nafte, ampak le čisti naravni plin. Ker je odpadno steklo na voljo povsod in se lahko končni proizvod transportira v zelo stisnjeni obliki, so izpusti CO2 nižji tudi med prevozom. Zato je steklena volna boljša za okolje.

 

Slogan »gradnja s stekleno volno« je del misije URSA »goes green«. Skupina URSA je okoljsko ozaveščena organizacija, kar se odraža na vseh ravneh poslovnega procesa, od proizvodnje, pa vse do prodaje končnim uporabnikom naših proizvodov.

Prednosti steklene volne si lahko ogledate tudi v videu