Spremembe v Upravnem odboru URSA

08.11.2017

Podjetje URSA je objavilo spremembe v upravnem odboru.

 

ursa-spremembevupravnemodboruursa-1510230778.JPG

 

Ob nedavno zaključeni prodaji podjetja URSA novemu lastniku, skupini Xella, je predsednik uprave Pepyn Dinandt izjavil, da ne bo več generalni direktor URSA. Podjetje bo zapustil tudi poslovodni direktor dr. Frank Herrmann. Odslej bo podjetje URSA kot generalni izvršni direktor vodil Jochen Friedrichs skupaj z izkušeno vodstveno ekipo, sestavljeno iz strokovnjakov iz podjetja URSA in skupine Xella.

 

»Pepynu Dinandtu in dr. Franku Hermannu smo zelo hvaležni za odlično opravljeno delo. Podjetje URSA sta uspešno vodila do dobičkonosne rasti in mu omogočila, da je v zadnjih letih doseglo izjemno uspešnost. Prepričani smo, da bo podjetje URSA pod novim vodstvom nadaljevalo svojo uspešno rast in postala gonilna sila celotne skupine Xella,« je dejal dr. Jochen Fabritius, generalni izvršni direktor skupine Xella.

 

Podjetje URSA bodo vodili trije direktorji: izkušeni menedžer skupine Xella Jochen Friedrichs bo postal generalni izvršni direktor, prevzel pa bo tudi vlogo poslovodnega direktorja. Glavni finančni direktor Joaquín Lozano Agramunt je napredoval v izvršnega direktorja in bo v novem upravnem odboru opravljal funkcijo glavnega finančnega direktorja. Vlogo glavnega tehnološkega direktorja bo prevzel Björn Baum, ki je bil doslej glavni tehnološki direktor v poslovalnici skupine Xella v Felsu, poleg tega pa bo ostal vodja področja upravljanja z energijo v skupini Xella.

 

Poleg treh izvršnih direktorjev bo Ana Lluch Martinez vodila pravno in kadrovsko službo, Gonzalo De Las Alas-Pumariño pa bo vodil oddelek za nove tehnologije in projekte. Vsi skupaj bodo predstavljali izvršni odbor podjetja URSA.